Híreink

 • Kiemelkedő növekedés a felvételi számokban a Közgazdaságtudományi Karon!

  2016.07.27., szerda

  A Közgazdaságtudományi Kar óriási sikerrel zárta az idei általános felvételi időszakot.

 • Egészségügyi szakemberek szakirányú (posztgraduális) továbbképzése a Közgazdaságtudományi Karon

  2016.07.27., szerda

  Orvosok, gyógyszerészek, diplomás és szakápolók, egészségturisztika iránti érdeklődők, egészségügyi intézmények minőségügyi vezetésével, valamint kommunikációjával foglalkozó munkatársak részére kínáljuk idén is diplomát is adó gazdasági és vezetői készségfejlesztéssel foglalkozó továbbképzéseinket....

 • Üzleti szakirányú (posztgraduális) továbbképzések a Közgazdaságtudományi Karon

  2016.07.27., szerda

  Mérnökök, jogászok, vállalati közép- és felsővezetők, pedagógusok, pénzügyi-, logisztikai-, humán-, statisztikai szakterületen dolgozók részére kínáljuk idén is diplomát is adó, gazdálkodással és vezetői készségfejlesztéssel foglalkozó továbbképzéseinket.

 • Pont Ott Parti Sopronban

  2016.07.22., péntek

  Idén a Nyugat-magyarországi Egyetem kapta meg a jogot, hogy az országban elsőként – másik két helyszínnel együtt – hirdetheti ki nyilvánosan a felvételi ponthatárokat. Ennek időpontja: 2016. július 26. kedd 20 óra - GYIK Családi Grillkert.

 • Elhunyt Giczy János festőművész

  2016.07.20., szerda

  Elhunyt Giczy János festőművész, Sopron Díszpolgára, aki egész életével, pedagógusi munkájával és festészetéhez társuló soproni elkötelezettségével kivételesen gazdagította a város művészeti életét. Életműve a művészi szolgálatról és alázatról szólt.

 • A Vadászati Kulturális Egyesület kiállítása a Ligneumban

  2016.07.20., szerda

  A Ligneum Látogatóközpontban nyáron egy szemet gyönyörködtető kiállítást tekinthetnek meg az idelátogatók.

  A Vadászati Kulturális Egyesület 25 éves jubileumi vándorkiállításának anyagát Kőhalmy Tamás juttatta el nekünk, és rendezte be a Ligneum kiállítóterében. Harminc tehetséges természetszerető a...

 • Turizmus képzés a Soproni Közgázon: együttműködésben az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközponttal

  2016.07.13., szerda

  A Nyugat-magyarországi Egyetem és az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont olyan együttműködési megállapodást kötött, amely egyedi a hazai és nemzetközi szakterületen egyaránt.

 • fotó: utazunk.com

  Interaktív múzeum épül a Soproni Parkerdőben

  2016.07.12., kedd

  Interaktív múzeum, bemutató- és oktatóterem is lesz abban a többfunkciós épületben, amely a Soproni-hegység város felőli ormán található Károly-magaslati kilátónál épül. A létesítmény mintegy százmillió forintba kerül, és őszre készül el.

 • Központi tanévzáró és diplomaátadó

  2016.07.11., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar 2016. június 30-án 10 órakor tartotta meg a 2015/2016. évi központi tanévzáró, diplomaátadó nyilvános tanácsülését. Az Egyetem idén tartotta 281. tanévét, a Kar pedig az 57. tanévét.

 • Véget ért a II. PénzÜgyes Nyári Tábor a KTK-n

  2016.07.11., hétfő

  2016. július 3–8. között ismét nagy sikerrel került megrendezésre a MonUniCamp PénzÜgyes Nyári Tábor a KTK-n.

 • Ünnepélyes tanévzáró diplomaosztó kari tanácsülés a Közgazdaságtudományi Karon

  2016.07.11., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara 2016. július 9-én tartotta ünnepélyes tanévzáró diplomaosztó Kari Tanácsülését a kar Erzsébet utcai campusának aulájában.

 • SZENTPÉTERI Tibor életmű kiállítása a FUGA Építészeti Központban

  2016.07.07., csütörtök

  A kavicstól a kisföldalattiig címmel nyílt meg a Simonyi Károly Kar emeritus professzorának életművét bemutató kiállítás 2016. június 30-án a Budapesti FUGA Építészeti Központban. A kiállítás válogatást nyújt a hetvenötödik évében járó designer, professzor munkáiból.

 • Így játszanak a mérnökök!

  2016.07.06., szerda

  LEGO robotokat programoznak középiskolások a soproni Simonyi Károly Kar nyári táborában.

 • Kiemelt státuszt kaphat a soproni egyetem

  2016.07.06., szerda

  Kiemelt státuszú egyetemmé alakulhatnak a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karai – jelentette be Palkovics László Sopronban.

 • Megnyílt a III. PR Akadémia Sopronban

  2016.07.06., szerda

  Megnyílt Sopronban a III. PR Akadémia. A Magyar PR Szövetségnek ezúttal a Nyugat-magyarországi Egyetem a rendező-partnere. Lakatos Zsófia, a Szövetség elnöke itt adta át az MPRSz örökös tagságát jelentő üveg-emléklapot Galánfi Csabának és Dr. Rácz Gábornak.