Híreink

 • Turizmus képzés a Soproni Közgázon: együttműködésben az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközponttal

  2016.07.13., szerda

  A Nyugat-magyarországi Egyetem és az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont olyan együttműködési megállapodást kötött, amely egyedi a hazai és nemzetközi szakterületen egyaránt.

 • fotó: utazunk.com

  Interaktív múzeum épül a Soproni Parkerdőben

  2016.07.12., kedd

  Interaktív múzeum, bemutató- és oktatóterem is lesz abban a többfunkciós épületben, amely a Soproni-hegység város felőli ormán található Károly-magaslati kilátónál épül. A létesítmény mintegy százmillió forintba kerül, és őszre készül el.

 • Központi tanévzáró és diplomaátadó

  2016.07.11., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar 2016. június 30-án 10 órakor tartotta meg a 2015/2016. évi központi tanévzáró, diplomaátadó nyilvános tanácsülését. Az Egyetem idén tartotta 281. tanévét, a Kar pedig az 57. tanévét.

 • Véget ért a II. PénzÜgyes Nyári Tábor a KTK-n

  2016.07.11., hétfő

  2016. július 3–8. között ismét nagy sikerrel került megrendezésre a MonUniCamp PénzÜgyes Nyári Tábor a KTK-n.

 • Ünnepélyes tanévzáró diplomaosztó kari tanácsülés a Közgazdaságtudományi Karon

  2016.07.11., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara 2016. július 9-én tartotta ünnepélyes tanévzáró diplomaosztó Kari Tanácsülését a kar Erzsébet utcai campusának aulájában.

 • SZENTPÉTERI Tibor életmű kiállítása a FUGA Építészeti Központban

  2016.07.07., csütörtök

  A kavicstól a kisföldalattiig címmel nyílt meg a Simonyi Károly Kar emeritus professzorának életművét bemutató kiállítás 2016. június 30-án a Budapesti FUGA Építészeti Központban. A kiállítás válogatást nyújt a hetvenötödik évében járó designer, professzor munkáiból.

 • Így játszanak a mérnökök!

  2016.07.06., szerda

  LEGO robotokat programoznak középiskolások a soproni Simonyi Károly Kar nyári táborában.

 • Kiemelt státuszt kaphat a soproni egyetem

  2016.07.06., szerda

  Kiemelt státuszú egyetemmé alakulhatnak a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karai – jelentette be Palkovics László Sopronban.

 • Megnyílt a III. PR Akadémia Sopronban

  2016.07.06., szerda

  Megnyílt Sopronban a III. PR Akadémia. A Magyar PR Szövetségnek ezúttal a Nyugat-magyarországi Egyetem a rendező-partnere. Lakatos Zsófia, a Szövetség elnöke itt adta át az MPRSz örökös tagságát jelentő üveg-emléklapot Galánfi Csabának és Dr. Rácz Gábornak.

 • fotó: Forestpress

  Mészáros Károly Emlékülés

  2016.07.06., szerda

  Emlékülés keretében emlékezett meg az Erdővagyon-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet néhai intézetigazgatójáról Mészáros Károly professzorról a VEAB Mező- és Erdőgazdálkodási Munkabizottsággal és a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvánnyal közösen szervezett munkabizottsági ülé...

 • Az idén Sopronban tartják a PR Akadémiát

  2016.07.01., péntek

  A sorrendben immár harmadik PR Akadémia megrendezéséről írt alá megállapodást Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke és Dr. Dinnyés Álmos, a Nyugat-magyarországi Egyetem kancellárja. A megállapodás értelmében július 4. és 6. között Sopronban rendezik meg az Akadémiát, a NyME társrendezésében. ...

 • Meghívó a Simonyi Károly Kar tanévzáró ünnepélyére

  2016.06.22., szerda

  A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar 2016. június 30-án 10.00 órakor tartja Ünnepélyes Diplomaátadó Kari Tanácsülését, mely egyben egyetemünk központi tanévzáró ünnepélye is.

 • fotó: B.GY.

  Újabb sikeres ipari együttműködés az Ipari termék- és formatervező szakon!

  2016.06.22., szerda

  2016. június 21-én a Ligneum Látogatóközpontban ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárult az NYME Simonyi Károly Kar és a Clemco Kft. közös tervezési pályázata, amelyre a hallgatóknak moduláris homokszóró kabin formai- és műszaki terveivel lehetett pályázni.

 • Pályázható a Béres Kiválósági Ösztöndíj!

  2016.06.22., szerda

  A Béres Alapítvánnyal együttműködésben idén is kiírásra került a Béres Kiválósági Ösztöndíj.

 • fotó: BPK

  Benedek Elek Emlékérem a Kar amerikai vendégprofesszorának

  2016.06.21., kedd

  A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Dr. ANDREA M. NOEL professzor, Fulbright – ösztöndíjas részére a Kari Tanács egyetértésével és jóváhagyásával a State University of New York at New Paltz Department of Elementary Education és a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedag...