Sajtószemle

 • Két éven belül megújul a botanikus kert - Kisalföld

  2010.01.11., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Botanikus Kertje több tízmillió forintot nyert. Mindezt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül a Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása című pályázaton.

 • Formatervező, grafikus hallgatók kiállítása Sopronban - Edupress

  2010.01.08., péntek

  Budapest - [TÜKÖR]

  Az építész tervező, belsőépítész tervező és a bútortervező hallgatók félévi munkáiból nyílt kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében, Sopronban. Volt, aki egy többfunkciós könyvtár terveit készítette el, mások japán teaszertartáshoz tervezett sza...

 • Magas színvonalú alkotások soproni hallgatóktól - Sopron portál

  2010.01.08., péntek

  Az építész tervező, belsőépítész tervező és a bútortervező hallgatók félévi munkáiból nyílt kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében Sopronban. A tárlatból kitűnik, a hallgatók a legváltozatosabb feladatok teljesítésében is jól állják a sarat.

 • Túl sok lett a diákszállóból? - Kisalföld

  2009.12.29., kedd

  A vagyongazdálkodási tanács szerint összességében olyan terhet vállalt, amely már a működést veszélyezteti; az egyetem tudatos fejlesztésekről beszél.

 • Háromszázhúsz diplomás - KIsalföld

  2009.12.23., szerda

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának sikeresen diplomázott hallgatói szerdán vehették át okleveleiket a Richter Teremben.

  Dr. Faragó Sándor rektor és dr. Cseh Sándor dékán köszöntőjében egyaránt a már-már irracionálisan ½racionalizáló½ kor okozta kihívásokkal szemben az értelmiségi helytá...

 • A 200 éves erdészeti képzést jelképezi a NYME-n avatott emléktábla - Edupress

  2009.12.16., szerda

  NyME - [TÜKÖR]

  A kétszázéves erdészeti felsőoktatás ünnepségsorozatának lezárásaként emléktáblát avattak december 15-én a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Az emléktábla Sz. Egyed Emma szobrász alkotása. Az emléktábla a Selmecbányáról és Sopronból származó tudásnak állít emléket.

 • Megújul az NYME szolgáltatásainak rendszere - Edupress

  2009.12.14., hétfő

  NyME - [TÜKÖR]

  A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében sikerrel elnyert pályázata révén a Nyugat-magyarországi Egyetem mintegy negyed milliárd (248,7 millió) forint értékben kezdheti el hálózatos egyetemi szolgáltatásai innovációját - jelentette be dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora de...

 • Az egyetemhez kerülhet az erdőgazdaság - Kisalföld

  2009.12.11., péntek

  Portálunk információi szerint heteken belül megszülethet az a megállapodás, amely értelmében a Nyugat-magyarországi Egyetemhez kerül a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg).

 • Évtizedes hiányt pótol a soproni kar erdészeti útépítésről szóló könyve

  2009.11.27., péntek

  Sopron - [TÜKÖR]

  Az erdőfeltárás, az erdészeti utak tervezése, illetve építése területét mutatja be Kosztka Miklós Erdészeti útépítés - erdészeti utak építése című könyve, melyet az író a hét elején mutatott be a Nyugat-magyarországi Egyetemen soproni Erdőmérnöki Karán.

 • A megyei klímavédelemről tartottak konferenciát Győrben - Edupress

  2009.11.06., péntek

  Győr - [TÜKÖR]

  A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Europe direct Hálózat Győr-Moson-Sopron Megyei Irodája Az erdők szerepe a klímavédelemben címmel megyei környezetvédelmi konferenciát rendezett november 5-én, Győrött. A konferencia szakmai partnere a Nyugat-magyarországi Egyetem volt.

 • Bioüzemanyag-meghajtású járművek road showja érkezik az NYME-re - Edupress

  2009.10.21., szerda

  NyME - [TÜKÖR]

  Befejező szakaszához ért a BioMotion projekt, mely a bioüzemanyagok használatának népszerűsítése céljából jött létre és keretein belül indult el október 13-án Párizsból a bioüzemanyag meghajtású járművekből álló „road show”.

 • Milliós díj az idén végzett hallgatónak - Kisalföld

  2009.10.15., csütörtök

  Sopron - Junior Prima díjas lett a Nyugat-magyarországi Egyetem idén végzett hallgatója, Káldos András. A nyolc pályázó egyikeként ő is elnyerte a zsűri által felajánlott 8750 eurót. A fiatalember a budaörsi reptér hasznosítására tett javaslatot.

 • Az ökológiai hálózat megbeszélésén az NYME képviselte hazánkat - Edupress

  2009.10.12., hétfő

  Budapest - [TÜKÖR]

  A régióból a Bécsi Egyetem, a Burgenlandi Természetvédelmi Egyesület és az Illmitzi Biológiai Kutatóállomás mellett két munkatárs vezetésével a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának Geomatikai, Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Intézete, valamint Környezet- és Földtudom...

 • Három egyetemista részesült Magyar Formatervezési Díjban - Edupress

  2009.10.07., szerda

  Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

  Kihirdették a Magyar Formatervezési Díj idei győzteseit október 5-én, Budapesten. A Magyar Formatervezési Tanács rangos díját idén 30. alkalommal adták át. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási és Tudományos Szakállamtitkársága által adományozott k...

 • Minden karon megkezdődött az egyetemi tanév - Sopron portál

  2009.09.15., kedd

  A 2009/10-es tanévben 4400 új hallgató kezdi meg tanulmányait a Nyugat-magyarországi Egyetemen - Múlt és jövő „kézfogása” - Tanévnyitó kari tanácsülés a Benedek Elek Pedagógiai Karon - 241 új hallgató a Faipari Mérnöki Karon - Új hallgatók, új források, új lehetőségek az Erdőmérnöki Karon