Sajtószemle

 • Sopron Napok Selmecbányán - Sopron portál

  2009.09.15., kedd

  Testvérvárosunk polgárainak Sopron értékeit mutatták be, zenével, képzőművészettel, énekkel, tánccal, kékfrankossal és babos pogácsával, továbbá idegenforgalmi információs anyaggal.

 • Újabb ötmilliárd az egyetemnek - Kisalföld

  2009.09.14., hétfő

  Sopron - Az öt városban tíz kart működtető Nyugat-magyarországi Egyetem ünnepélyes tanévnyitóinak sora csütörtökön kezdődött, a faipari mérnöki kar új hallgatóinak egyetemi polgárrá avatásával.

 • Dunaújvárosba tolnak rönköt a soproni egyetem hallgatói - Sopron portál, Edupress

  2009.09.02., szerda

  A hét végén a Faipari, az Erdőmérnöki és a Közgazdaságtudományi Karok tucatnyi valdenbe öltözött hallgatója a selmeci örökséget hordozó nótakincsből erőt merítve indult útnak Dunaújvárosba, egy faragott rönköt tolva a szintén selmeci gyökerű főiskola (Dunaújvárosi Főiskola) hallgatóinak a dunaújváro...

 • Farönkkel keltek útra az egyetemisták - Kisalföld

  2009.08.31., hétfő

  Sopron, Dunaújváros - Vasárnap reggel a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora is köszöntötte azokat az egyetemistákat, akik az intézmény főépülete elől egy farönkkel keltek útra, hogy Dunaújvárosig vigyék azt.

 • Háromszázan maradtak kollégium nélkül - Kisalföld

  2009.08.22., szombat

  Sopron - Egy-két hét és megérkeznek az egyetemisták Sopronba. Több ezren tanulnak a városban, őket 1050 kollégiumi hely várja. A szobák zöme színvonalas, ezért nagy a túljelentkezés. Mintegy háromszázan kint rekednek, de az elsősöknek van hely.

 • Az NYME jogelődje által alapított 147 éves Erdészeti Lapok az interneten - Edupress

  2009.07.27., hétfő

  [Felsőoktatás - Közélet]

  "Egy álom válhatott valóra azzal, hogy az Erdészeti Lapokban közel másfél évszázada alatt felhalmozott tudás a világhálón keresztül bárki számára elérhetővé vált" - vallják a mintegy másfél évtizedes munka kitalálói és megvalósítói. Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) gon...

 • Erős intézményi dominancia a turizmus-vendéglátás szakon - Edupress

  2009.07.02., csütörtök

  [Felsőoktatás - Közélet]

  A turizmus-vendéglátás képzés három éve vezeti az alapszakok népszerűségi listáját. Az Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Műhely legfrissebb elemezéséből kiderül, hogy két főiskola vonzza az elsőhelyes felvételizők csaknem 43 százalékát, pedig 16 intézmény oktatja a szak...

 • Kézhez vették okleveleiket a soproni faipari kar hallgatói - Edupress

  2009.06.26., péntek

  Sopron - [TÜKÖR]

  Összesen 160 fő tett sikeres záróvizsgát, így 18 okleveles faipari mérnök, 43 faipari mérnök, 16 könnyűipari mérnök, 5 okleveles építész-tervező művész, 12 okleveles formatervező művész, 5 okleveles gazdasági informatikus, 9 gazdaságinformatikus alapszakos, 21 menedzser szakmérnök,...

 • Telt ház a soproni Erdészeti Múzeumban - Edupress

  2009.06.24., szerda

  [TÜKÖR]

  Az eső ellenére is átütő sikert arattak a Múzeumok éjszakáján a soproni Erdészeti Múzeumban megrendezett programok, amelyeken 3500-nál is több látogató vett részt.

 • 55,5 milliárd forintos fejlesztés a felsőoktatásban - Edupress

  2009.06.22., hétfő

  [Felsőoktatás - Közélet]

  Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként csaknem 55,5 milliárd forintos infrastrukturális beruházás és fejlesztés kezdődhet meg az ország 13 felsőoktatási intézményében - jelentette be Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter június 19-én, Dunaújvárosb...

 • Elkészült a Nyugat-magyarországi Egyetem jogara - Edupress

  2009.06.22., hétfő

  NYME - [TÜKÖR]

  Elkészült a Nyugat-magyarországi Egyetem jogara, amelyet a fiatal alkotók június 18-án, csütörtökön adtak át az intézményben. A pedumot Bardocz Barna kétszeres országos nívódíjas ötvösművész és szobrász tervezte.

 • Fogadalomtétel egyetemi jogarral

  2009.06.19., péntek

  Összesen 154 frissen végzett gazdász vehette át diplomáját a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán pénteken. A mosonmagyaróvári karon „debütált„ az új, díszes egyetemi jogar.

 • Díszes jogar készült az egyetemnek - Kisalföld

  2009.06.19., péntek

  A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) rektori hivatalában csütörtökön átvették azt a díszes egyetemi jogart (pédumot), amelyet először pénteken, a mosonmagyaróvári kar diplomakiosztásán és doktoravató ünnepségén érinthetnek meg a végzősök.

 • Szélesíteni kívánja a Nyugat-magyarországi Egyetem a csak itt elérhető szakmai adatbázis használhatóságát - Sopron TV

  2009.06.15., hétfő

  1995 óta megtalálható a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárában az erdészeti és elsődleges faipari tudományok nemzetközi szakirodalmát tartalmazó adatbázis. Az eddig csupán belső hálózaton nyújtott szolgáltatás, on-line elérésének megteremtésén dolgozik az intézmény.

 • Thomka Iván, a nagycenki méntelep vezetője felajánlotta: akár egy évig is ingyen ellátja feladatát. Fotó: Gosztonyi

  Megmentenék a méntelepet - Kisalföld

  2009.06.12., péntek

  Nagycenk - Információink szerint lemond a nagycenki ménestelep kezelői jogáról a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal. A vagyonkezelői jogot szívesen átvenné a Nyugat-magyarországi Egyetem, így biztosítva a nagy múltú telep további működését.