Sajtószemle

 • Sákovics Péter főiskolai adjunktus racketlon világbajnok lett

  2009.04.15., szerda

  Szombathely - [TÜKÖR]

  Sákovics Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet főiskolai adjunktusa világbajnoki címet szerzett az április 2-5. között Prágában megrendezett racketlon páros világbajnokságon.

 • ½Megérte bevonni a magántőkét½ - Kisalföld

  2009.04.14., kedd

  A magántőke bevonásával elkészült beruházásokra a Nyugat-magyarországi Egyetem a gyenge forint miatt idén legalább 200 millió forinttal fizet többet. Az intézmény vezetése azonban nem bánja, hogy belevágtak a PPP-s projektekbe.

 • Győrben startol az osztrák-magyar EdTWIN képzési projekt - Edupress

  2009.03.19., csütörtök

  [TÜKÖR]

  A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) győri Apáczai Csere János Karának dísztermében rendezik meg március 25-én, 14 órakor az EdTWIN - Ikerkapcsolatok az oktatásban az európai polgárért projekt nyitó konferenciáját, melyen a bécsi partnerek népes delegációja is megjelenik.

  A projektet az A...

 • A NASA is beszáll a kutatómunkába

  2009.03.07., szombat

  Sopron - Virtuális szellemi műhelyt avatnak április 24-én a Nyugat-magyarországi Egyetemen a NASA – és több nemzetközi szervezet – közreműködésével, Délkelet-európai Földtudományi Kutatóközpont elnevezéssel.

 • 25 pályázó verseng a brüsszeli tanulmányútért - Edupress

  2009.03.04., szerda

  [TÜKÖR]

  A második alkalommal megrendezett TézEUsz 2011 - Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű országos tanulmányi diákkonferencia és verseny döntőjére március 5-én kerül sor, melyben 25 pályázó méri össze tudását. A nyertesek brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt, és pénzjutalomban rész...

 • Lovas szakmai előadás a NYME mosonmagyaróvári karán - Edupress

  2009.03.03., kedd

  NyME - [TÜKÖR]

  Lovas szakmai előadást tartanak A mélyrelovaglás és a magas szintű sportló-kiképzés, az anatómiával összhangban címmel március 14-én, 10 órától a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán.

 • 127 oklevelet adták át a NYME összevont diplomaosztóján - Edupress

  2009.03.02., hétfő

  NyME - [TÜKÖR]

  A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Közgazdaságtudományi, Faipari Mérnöki és Benedek Elek Pedagógiai Karain összesen 232 hallgató tett sikeres záróvizsgát januárban, közülük pedig február 29-én, a Közgazdaságtudományi Kar aulájában tartott közös diplomaátadó ünnepségen 127 hallgató...

 • Bolyaisok az Európai Ifjúsági Parlamentben - Edupress

  2009.03.02., hétfő

  NyME - [TÜKÖR]

  Második alkalommal rendezték meg Rotterdamban február 7. és 15. között az Európai Ifjúsági Parlamentet (Erasmian European Youth Parliament, EEYP), melyen az Európai Unió 14 tagállamából 16 delegáció vett részt, köztük a Bolyai Gimnázium 11. évfolyamos diákjai is. A magyar fiatalok ny...

 • Klímaközpont az NYME-n a NASA közreműködésével - Edupress

  2009.02.25., szerda

  A NASA közreműködésével délkelet-európai klímahatás-kutatási központ létesül a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) soproni kampuszán.

 • Klímaközpont létesül Sopronban a NASA közreműködésével - Kisalföld

  2009.02.22., vasárnap

  Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetemen délkelet-európai klímahatás-kutatási központ létesül Sopronban. A NASA besegít.

 • Ötszáz eurót érő ötletek

  2009.02.20., péntek

  Sopron–Budapest - Spanyolország, Belgium és hazánk alkotja 2010-től az EU csoportos elnökségét, amelyet egy közös logó szimbolizál majd. A kiírt logópályázat legjobb tíz alkotója közül öten a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói.

 • A világ legjobb tervei az AMI-ban

  2009.02.18., szerda

  A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni Deák téri Alkalmazott Művészeti Intézete kiállítótermében kedden építészeti kiállítás nyílt.

 • Díjnyertes építész a soproni egyetemisták között

  2009.02.17., kedd

  Sopron - Február 17-én a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetébe látogattak a Holcim Awards for Sustainable Construction világverseny (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) 2008. őszi európai fordulójának nyertes pályaművei - köztük az aranyérmes magyar pályamű készít...

 • Farsangi bál az NYME-n

  2009.02.12., csütörtök

  Farsangi bált rendez a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) február 14-én, 20 órakor a soproni Közgazdaságtudományi Kar Aulájában.

 • Az egyetemi borverseny a vidék zászlósborának karakterét is alakíthatja - Sopron MJV honlapja

  2009.02.10., kedd

  A borverseny győztese fehérbor kategóriában az Iváncsics Pincészet 2008-as Irsay Olivére, vörösbor kategóriában a Roll Pincészet 2007-es Kékfrankosa lett.