Együttműködési megállapodás – Fókuszban a tehetséggondozás és az üzleti képzések népszerűsítése

Szerző: ISZAK NOÉMI

- 2016. november 16., szerda 11:20

Együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) és a Soproni Szakképzési Centrum (SSzC). A megállapodást kedden délelőtt írta alá az Egyetem képviseletében prof. dr. Faragó Sándor rektor és dr. Fábián Attila dékán, a Soproni Szakképzési Centrum részéről Králik Tibor főigazgató a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban.

Vonzó életpályát jelentenek az üzleti képzések
Az intézményei megállapodás keretein belül a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (LKK) és a Porpáczy Aladár Szakgimnázium egy, az üzleti képzésekre fókuszáló partnerségi megállapodást is aláírt.
A gazdasági pályák továbbra is stabil, vonzó jövőképet jelentenek a fiataloknak – mondta dr. Fábián Attila, a LKK dékánja, aki hozzátette: a kar képzéseire idén 21%-kal többen nyertek felvételt, mint tavaly, kiemelkedően jól teljesítettek a pénzügyi és turisztikai ágazathoz kapcsolódó képzések.
Mindkét területen várja a munkaerőpiac a jól képzett, a vállalati életpálya minden szakaszában megfelelően helyt állni képes szakembereket, ezekre az elvárásokra pedig a kar olyan programokkal válaszol, amelyek értékőrző garanciát jelentenek a munka világában.

Közös programokat indít a két intézmény
A megállapodás értelmében Kar és a Szakgimnázium összehangolja a beiskolázási stratégiáját, segítik egymás képzéseinek, programjainak népszerűsítését. A két intézmény szakmatanulási programot dolgoz ki az egyetemi hallgatók részére, emellett biztosítani fogják – a Benedek Elek Pedagógiai Kar munkatársainak bevonásával – a szaktanárok továbbképzését is, tovább növelve ezzel a szakképzés minőségét, a továbbtanuló diákok elméleti felkészültségét és a szakképzés presztízsének javulását. A Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakgimnáziummal köttetett megállapodás után a Kar folytatni fogja a bázisiskolai együttműködések bővítését a soproni és a tágabb régióban is – zárta a dékán.

Tovább a teljes cikkhez >>

Linkek:

Kapcsolódó hírek: