Országos versmondó versenyt rendeznek Győrött - Edupress

NYME - [TÜKÖR]

Április 24-én nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Egyetemi-Főiskolai Versmondó Versenyt a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai karán. A megmérettetésen tizenhat intézmény több mint harminc hallgatója indul el az ország különböző egyetemeiről, főiskoláiról. Habár a hátáron túl is számos egyetemen szakmai műhelyek működnek, idén az Újvidéki Egyetem szabadkai karáról csupán egy versenyző képviseli a külföldi magyar egyetemeket.

A felnövekvő értelmiségnek hatalmas szerepe van a jövő nemzedék formálásában, a tiszta, szép gondolatok közvetítésében. Az egyetemi-főiskolai versmondónak a verssel üzennie kell. Ha viszont üzen, akkor az az érdeke, hogy minél hatásosabban tegye. El kell juttatni a hallgatóságot arra a szintre, hogy ne csak azt értse meg, amit hall, hanem azt is, amire a szavaló gondol a versmondás közben.

Az értékek megőrzése közös feladat: a versmondóé és a verseket hallgató közönségé is egyaránt. A vers a kifejezhetetlen körbetáncolása. Beszéd, mely zeneiségével és a nyelvbeli kifejezés nemzeti jellemével értéket közvetít és egységet képvisel. E nemes feladat teljesítésére törekszenek a verseny résztvevői is.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: