Az 56. Közgazdász Klub a kiberbiztonság jegyében

Szerző: BAJHÁZI ATTILA

- 2017. december 1., péntek 08:38

2017. 11. 28-án került megrendezésre az ikonikus számmal (56.) rendelkező Közgazdász Klub 2005 óta először a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium szervezésében. A téma: a kiberbiztonság és a közgazdaságtudomány találkozása, melyet a hallgatóság számára Antal Lajos prezentált.

Antal Lajos a Deloitte Central Europe Kiberbiztonsági szolgáltatások üzletágának vezetője. Lajos több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik a kiberbiztonsági tanácsadás terén. A világ egyik vezető etikus hacker csapatát hozta létre Magyarországon, amely leginkább a kritikus, magas érzékenységű iparágakra specializálódott. Ügyfelei között szerepelnek a világ vezető vállalatai.
Antal Lajos az egyik vezető IBM mainframe biztonsági szakértő a régióban. Az elmúlt másfél évtizedben a kiberbiztonság részeként építette fel a csapat incidens reagálásra és forensic vizsgálatokra specializálódott részét. Munkája így kiterjed a biztonsági betörési teszteken túl, a preventív biztonsági képességek fejlesztésére valamint valós biztonsági és egyéb incidensek kezelésére.
Az ágazatvezető szervezetek elégedettségét kivívva, Lajos neve egyet jelent Közép-Európában a kiberbiztonsággal, és növeli a régió e téren jellemző képességeit.
Az előadás elsődleges célja a cybersecurity megismertetése volt a jelenlévők számára. Antal Lajos bevezetett minket az etikus informatikusok világában. Kifejtette, merre halad a technológia és ezáltal, hogyan nő a dolgok sebezhetősége. A prezentáció további részében képet kaptunk, arról, hogy ennek a területnek milyen gazdasági és anyagi előnyei vannak és milyen veszélyek állhatnak fenn, ha egy elsiklunk egy számunkra jelentéktelen dolog felett és azzal milyen kárt okozhatunk, akár magunknak, akár több száz, több ezer embernek. A hackerek világa tele van titkokkal és rejtélyekkel, amikre mindig később derül fény.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: