Tompa Miklós előadása a Közgazdász Klubban a Data Science és az SPSS jegyében

Szerző: BAJHÁZI ATTILA

- 2018. március 20., kedd 10:00

2018. március 5-én a Közgazdász Klub és a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium közös szervezésében a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán került megrendezésre a klub 57. programja, melynek témája a Data Science és a Clementine volt.

Tompa Miklós a Clementine üzletfejlesztési igazgatója, okleveles közgazdász. Eddigi munkái a telekommunikációs szektorhoz kötik, ahol üzletfejlesztéssel, termékfejlesztéssel és BPR feladatokkal foglalkozott.
A Data Science és Big Data kifejezések varázsszókét keringenek a köztudatban, a kapcsolódó technológiákkal együtt. A prediktív analitikai módszerek a nagy szervezeteknél is egyre inkább a mindennapi működés részét képzik. Hogyan követi egy nagy szervezet e technológiai változásokat? Beépülnek-e a változások folyamat szinten a mindennapokba? Tudatos menedzsment vagy organikus folyamatok? Milyen egy adatvezérelt szervezet? Milyen a jó Data Scientist egy nagy szervezetnél? Ezekre a kérdésekre adott választ az előadás nagy magyarországi szervezeteknél talált tények és a szakirodalom elmélete közti eltérések feszegetésével. Az előadó az előadás közben és a végén is megkérdezte a hallgatóságot, hogy a hallottak alapján szeretne-e valaki Data Scientist lenni.
Az előadás végén kérdésekre is válaszolt az előadó. Az egyik kérdés például arra irányult, hogyan lehet adathalász egy átlagos felhasználó illetve olyasvalaki, aki az informatika világából jött, és mi kell hozzá (tudás, üzleti érzék stb.).

Köszönjük Tompa Miklósnak, hogy eljött hozzánk és érdekes előadást tartott a hallgatóság számára!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: