Bajnok az NYME női kosárlabda csapata!

Szerző: PALKOVITS

- 2010. április 6., kedd 15:33

A MEFOB 2009/2010-es kosárlabda döntőjének utolsó mérkőzését, a bajnokság eddigi két veretlen egyeteme, a Nyugat-magyarországi, és az Eötvös Lóránd női csapatai játszották. Az NBI/A csoportban szerplő játékosok közül Honti, Horti, Gadnai a soproni, míg Bagi, Fejes, Guti, Horváth, Laklóth a budapesti oldalon, és természetesen a társak sem most láttak először kosárlabdát. Szóval, jó ki derbire volt kilátás, amire sok kosárlabdabarát volt kiváncsi.

A mérkőzés Laklóth kosarával kezdődött, és az első negyedben végig az ELTE-nél volt az előny, elsősorban azért, mert soproni részről a társak csak Honti Katától és Horti Dórától várták a támadások befejezését, ami viszont megkönnyítette ellenfelünk védekezését. Így aztán hiába voltak Kata és Dodi kosarai, ellenfelünk 7 ponttal meglépett.A második negyedben aztán nagyot változott a játék képe. Először Gadnai, majd Szalai, és Ilosfai is betaláltak, és így ellenfelünknek sem volt elegendő csak két emberre figyelnie. Ezáltal viszont nagyobb terület nyílt két válogatott játékosunknak, ami könnyebbé tette dolgukat. Aztán a negyed utolsó két percét 10:3-ra megnyerve, előnnyel mehettek a kék-fehérek pihenőre.A második félidő első öt percéig még tartották magukat az ELTE-s lányok, aztán egy 11:0-ás két percet produkálva eldölni látszott a mérkőzés. Ezekben a percekben volt érezhető, hogy míg soproni oldalról tizen léptek pályára az első félidőben, addig a fővárosiaknál csere nélkül játszotta végig az első húsz percet a kezdő ötös. S ekkor már minden játékosunk bátran kosárlabdázott, eltűnt a mérkőzés eleji megilletődöttség.A záró játékrészben aztán még egy NYME-s roham, és már 21 pontos különbséget mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben ugyan még csökkentette hátrányát ellenfelünk, de igazából a mérkőzés, és egyben a MEFOB győztese ekkor már egyértelműen a NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM CSAPATA volt. Igen, CSAPATA. Így, csupa nagybetűvel, mert mindhárom találkozón, illetve a találkozók egyes periódusaiban is mindig volt egy-két vezéregyéniség, aki átbillentette a többieket a holtponton, és igazából minden mérkőzésen, mindenki hozzátette a maga produktumát, a sikerhez. Ezzel pedig az egyetem történetében először, a női kosárcsapat, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság aranyérmese lett!1. Nyugat-magyarországi Egyetem (Sopron)


2. Eötvös Lóránd Tudományegyetem (Budapest)


3. Semmelweis Egyetem /TF/ (Budapest)


4. Szegedi Tudományegyetem


(Csapatunkból különdíjat kaptak: Gadnai Vivien és Szalai Dóra (All Star), Gadnai Vivien legjobb NYME-s játékos, Takáts Alexandra legjobb védőjátékos.)

Linkek:

Kapcsolódó hírek: