Döntőben a SMAFC női kosárlabda csapata a tegnap esti mérkőzés után!

Szerző: PALKOVITS

- 2010. április 28., szerda 13:29

Jól kezdtük a mindent eldöntő 3. elődöntőt. Ugyan Farkas és István kosarai után Kovalcsik még fordított, de aztán egy 10:0-ás három perccel, már tetemesnek tűnt előnyünk. Mielőtt túlzottan megnyugodhattunk volna Velkey és Koch pontjaival már csak négy pont maradt a tizenegyből.

Sőt, a 14. perctől (26:26) újra kezdhettük az előny gyűjtését. Szerencsére ebben az időszakban Horváth biztosan célzott, így 6 pont előnnyel mehettünk pihenőre.


A 26. percben újra tíz pont fölött volt a különbség (49:38), hogy aztán a negyed végére már a fővárosiak örülhessenek (50:52).


Az utolsó tíz percben tovább fokozódtak az izgalmak. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy, vagy két pont különbséggel, de meglépni egyik fél sem tudott. A 24. és 26. perc között Velkey, majd Klemencsics, aztán újra Velkey, végül Farkas dobott 3 pontos kosarat, hogy aztán Fejes újabb hármasával a 39. percben két ponttal (66:64-re) mi vezessünk. Ekkor azonban Barta dobhatott négy büntetőt, ám csak egyszer talált a gyűrűbe. Igaz, Vándor hármasával a játékidő befejezése előtt 43 másodperccel két pont volt a Csata előnye. Aztán Klemencsics egyenlített, de még hátravolt fél perc. 11 másodperccel a találkozó vége előtt, mi jöhettünk az alapvonalról úgy, hogy nem kaptunk kosarat. Vendég időkérés, majd letámadás. Erre azonban mi is készültünk. Azonban az előreívelés úgy tűnt, hogy elérhetetlen. Vagy mégsem? István még visszahúzza a másik oldalra, és újfent Klemencsics érkezik, 2 méterről nem hibáz. Van még 1,4 másodperc, de újabb válasz már nem érkezik, így csapatunk örülhet.


Ezen az estén nem csak a kék-fehér lányok, de szurkolóik is fantasztikusak voltak!


(A találkozó krónikájához tartozik, hogy Csontos Eszter térdműtétje után 5 nappal, nagy örömünkre már ott volt kispadunkon! Sajnos, Ilosfai Mónika csak két percet tölthetett ma a pályán, és térdsérülést szenvedett. Az első orvosi diagnózis szerint, törés nincs, és talán szalagszakadás sem, de jelenleg Móni nem tud a sérült lábára állni. Jobbulást kívánunk lányok!)Amatőr női bajnokság, elődöntő 3. mérkőzés:


SMAFC-NYME - Vasas-Csata II. 70:68 (22:18, 16:14, 12:20, 20:16)


SMAFC: Fejes 8/6, Klemencsics 9/3, Farkas 18/6, István 14, Radnóty 2. Cs.: Horváth 15/6, Katona 4, Dávid, Takáts, Ilosfai.


Csata: Mányoki 2, Velkey 15/6, Bajnóczy, Mansaré 8, Kovalcsik 13. Cs.: Barta 9, Koch 8/3, Vándor 7/3, Szabados 6, Kiss.


(A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2:1 a SMAFC-NYME javára. Mivel a másik ágon az FTC Pécsett is győzött, így a döntőben vele mérkőzik csapatunk.)

Linkek:

Kapcsolódó hírek: