Újabb racketlon aranyak

Szerző: KLEINHAPPEL MIKLÓS

- 2012. május 16., szerda 09:47

Sákovics Péter, a Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Sportági Intézeti Tanszék főiskolai adjunktusa 2010. január 1. óta vezeti a racketlon világranglistát. Az idei versenyévad eddigi három nemzetközi tornájából – egyedüliként a világon – egyéniben, a szenior kategóriában a legutóbbit, a Hungarian Opent is megnyerte, majd pár nappal később a nyolcadik alkalommal megrendezett Cseh Openen is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az év legjelentősebb magyar racketlon versenyének Pécs adott otthont. Sákovics a megmérettetésen szenior egyéniben és párosban is elindult.

Előbbiben Markó Tamás, majd az orosz Maxim Levitin próbálta megállítani az idei évben is remek formában lévő racketlonost, de Sákovics mindkettőjüket legyőzte. A fináléban a belga Guillaume Lahourcade ellen két órán át küzdött, végül 12 pont különbséggel diadalmaskodott. Így 2007-től folyamatosan immár ötödször nyerte a Hungarian Opent.

Párosban Sákovicsnak és partnerének a győri Albert Zoltán sérülése miatt nem volt esélye a győzelemre, ezért az orosz–belga duó mögött végeztek.

A Prágában megrendezett Cseh Openen arany- és ezüstéremmel gazdagodott a szombathelyi. A versenyen új nevezési csúcs született: 23 ország 187 sportolója küzdött a helyezésekért.

Sákovicsnak már az első fordulótól keményen harcolnia kellett a továbbjutásért a 32-es táblán. Az első négy közé még aránylag simán bejutott, de Guillaume Lahourcade alaposan megdolgoztatta. Végül a 12 pontos hátránnyal kezdődő tenisz ellenére három ponttal sikerült nyernie. A döntőben még nagyobb hátrányt dolgozott le: a fiatal, 45 éves lengyel Leszek Borys 20 ponttal vezetett a squash előtt, s kiváló tenisze miatt szinte már a nyakában érezte az aranyérmet, de Sákovics 21:2-es fallabda-győzelemével csupán mínusz egy pontos hátrányból indulhatott neki a tenisznek. Ebben ugyan a lengyel volt az esélyesebb a több pont megszerzésére, de túl görcsösen küzdött, többször hibázott, ezért közel háromórányi játék után Sákovics győzött.

A SEK docense Prágában ugyancsak elindult párosban, s állandó német partnerével, Volker Sach-szal ezüstérmet szerzett.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: