Díjazták az Örkény-kisfilmpályázat nyerteseit - hirado.hu

A pályázatra Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készült, legfeljebb tízperces kisfilmeket vártak műfaji megkötés nélkül.

Díjazták az Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett, Egy perc, egy történet című kisfilmpályázatra érkezett, legjobbnak ítélt alkotásokat. Farkas Milán a Mi a groteszk című novella feldolgozásával nyerte el a fődíjat. Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, valamint Varga Máté és Bunda Balázs Mindig van remény című munkája. A második díjat Orbán Zalán és Orbán Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal - közölte a szervező.

 

Szarvas Szilárd angol nyelvű klipet készített a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen, munkáját a Budapest Film Academy különdíjjal jutalmazta. A zsűri után a közönség is kiválaszthatja a kedvenc Örkény-egypercesét a daazo.com oldalán június 30-ig.

 

A daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline által közösen szervezett kisfilmpályázatra 43 nevezés érkezett. A pályázatra Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készült, legfeljebb tízperces kisfilmeket vártak műfaji megkötés nélkül, elsősorban középiskolásoktól, egyetemistáktól és pályakezdő filmesektől.

 

A pályázat során a szervezők a "köztünk élő" Örkényt keresték; azt, hogy milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmet. A pályázat kiírói arra is kíváncsiak voltak, hogyan értik, hogyan látják, láttatják a mai fiatalok a 100 éve született Örkény gondolatait.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: