Eredmény az Örkény-filmpályázaton - Kreatív Online

Az idén százéve született Örkény István író emlékére meghirdetett kisfilmpályázatra 43 alkotás érkezett. A Daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline eredményt hirdetett.

Díjazták az Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett, "Egy perc, egy történet" című kisfilmpályázatra érkezett, legjobbnak ítélt alkotásokat.

 

Farkas Milán a Mi a groteszk? című novella feldolgozásával nyerte el a fődíjat. Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, valamint Varga Máté és Bunda Balázs Mindig van remény című munkája. A második díjat Orbán Zalán és Orbán Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal. Szarvas Szilárd angol nyelvű klipet készített a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen, munkáját a Budapest Film Academy különdíjjal jutalmazta.

 

1. helyezett

Farkas Milán: Mi a groteszk?

 

2. helyezett

Orbán Zalán és Orbán Koppány: A végső kérdés (adaptáció)

 

Különdíj

Bene Nikoletta: Üres lap

 

Varga Máté és Bunda Balázs: Mindig van remény

 

A Budapest Film Academy különdíja

Szarvas Szilárd: Inside out (Hogylétemről című egypercesből)

 

A zsűri után a közönség is kiválaszthatja a kedvenc Örkény-egypercesét a Daazo.com oldalán június 30-ig.

 

A Daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline által közösen szervezett kisfilmpályázatra 43 nevezés érkezett. A pályázatra Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készült, legfeljebb tízperces kisfilmeket vártak műfaji megkötés nélkül elsősorban középiskolásoktól, egyetemistáktól és pályakezdő filmesektől.

 

A pályázat során a szervezők a "köztünk élő" Örkényt keresték; azt, hogy milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmet. A pályázat kiírói arra is kíváncsiak voltak, hogyan értik, hogyan látják, láttatják a mai fiatalok a 100 éve született Örkény gondolatait.

(forrás: MTI )

 

Linkek:

Kapcsolódó hírek: