Nyugdíjasegyetem – Rég voltam tövistelen ág - Kisalföld

Szerző: KISALFÖLD

- 2012. október 31., szerda 10:29

Herbszt Zoltánra, a nagy reményű, de 22 éves korában súlyos betegségben elhunyt soproni költőre emlékezett a Soproni Nyugdíjasegyetem kedd esti előadója, Sarkady Sándor költő. A Katedra együttes megzenésített verseiből adott műsort.

Zúgó vastapssal jutalmazta a Soproni Nyugdíjasegyetem népes közönsége Sarkady Sándor Herbszt Zoltánról szóló előadását éppúgy, mint a Katedra együttes „Prizma-világ" című műsorát, amelyet Herbszt Zoltán megzenésített verseiből állítottak össze, Tóth András szavalata mellett. A mester, a mentor, a soproni díszpolgár Sarkady Sándor szép szavakkal méltatta a rövid élete során is országosan ismertté vált költőtársat, míg a Katedra együttes igényes interpretálásában olyan sokat ígérő sorok csendültek fel, mint „Az álmodó nem pihenhet", vagy épp „Rég voltam tövistelen ág".

 

Az esemény kezdetén prof. dr. Albert Levente, a Nyugat-magyarországi Egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a hallgatóságot, mondván: az irodalmi zenés program jól példázza az egyetem igazi sokszínűségét, ahol nemcsak a tudományok, hanem a művészetek is otthonra lelnek.

 

A kvízkérdések helyes válaszolói közül a nyertesek nevét a főszervező unokája, az USA-ban született Fekete Marcus közreműködésével húzták ki. Kisalföld-könyvet vehetett át Kóczán Tiborné soproni és Károlyi Györgyné győri hallgató.

 

– Kiváltképp érdekelt az előadás, hiszen amikor én a Széchenyi-gimnáziumban tanítottam, akkor járt oda Herbszt Zoltán. Van verseskötetem is tőle, sőt, a Katedra együttes CD-jét is megvettem – mondta lelkesen dr. Hargitai Lajosné.

 

– Fontosnak tartom, és ez az este jó példája volt annak, hogy ne csak a tudományról, hanem a szépművészetekről is szó essék a nyugdíjasegyetemen. Szüksége lenne persze erre minden embernek. Örülök, hogy élőben hallhattam Sarkady Sándor költőt, díszpolgárt – fogalmazott Kocsis Antal nyugdíjas tanár.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: