Prof. Dr. Faragó Sándor, az NymE rektora átvette a megbízatását - Kisalföld

Szerző: KISALFOLD.HU

- 2013. január 3., csütörtök 09:33

Fotó:MTI
Fotó:MTI

Áder János köztársasági elnök újabb öt évre megbízta Prof. Dr. Faragó Sándort, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorát a rektori feladatok további ellátásával, a Sándor-palotában 2013. január 2-án.

A rektor megbízatása december 31-én lejárt, ezért új pályázatot írtak ki a posztra. Míg korábban az egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus választotta a rektort, az új felsőoktatási törvény szerint most csak véleményezési joguk van. A rektori, magasabb vezetői megbízásra beérkezett pályázatokról, a szenátusi vélemények ismeretében, a szakminiszter dönt, a kinevezést pedig a köztársasági elnök írja alá.

A szeptemberi "rektorválasztó" ülésen az egyetem 28 tagú szenátusa egyhangúlag támogatta Prof. Dr. Faragó Sándor pályázatát. – A professzorok tanácsa egybehangzó titkos szavazással egyetlen jelöltet, a jelenleg is hivatalban lévő Prof. Dr. Faragó Sándort kérte fel, hogy készítse el rektori programját. Ő ennek eleget tett, pályázatát pedig szintén egyhangú igennel fogadta el és küldte tovább a miniszternek a karok és az egyetem vezetőiből álló testület – mondta el akkor a kisalföldnek dr. Merényi Mária egyetemi főtitkár.

2013. január 2-án, a Sándor palotában átvette kinevezési okmányát Prof.Dr. Faragó Sándor, így újabb 5 évig ő látja el a rektori teendőket a Nyugat-magyarországi Egyetemen.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: